Waarom pannenkoeken?

Vanaf mijn middelbare schooltijd ben ik al een groot pannenkoek liefhebber. Als ik vroeg in de middag thuis kwam van school bakte ik vaak een stapel pannenkoeken voor mijzelf en at ik die voor de TV op. Op een gegeven moment nodigde ik vrienden uit om bij mij thuis pannenkoeken te komen eten. Hier genoot ik echt van en zo is mijn passie voor het bakken van pannenkoeken voor anderen ontstaan.

Vanwaar het idee “de pannenkoeken bakfiets”?

In de zomer van 2013 had ik besloten dat ik wilde gaan starten als pannenkoekenbakker. Maar ik wist nog niet precies hoe ik dit wilde vormgeven. Allereerst dacht ik aan een klein restaurant, maar in deze tijd was het financieel niet haalbaar. Waardoor ik aan de markt zat te denken. Gewoon op de markt vanaf een kraampje pannenkoeken bakken. Het leek me een goede stap in de juiste richting. Maar toen mijn vriendin en ik in Italië liepen, stond er in een dorpje een ijsfiets. Toen kwam mijn vriendin met de magische woorden: ‘Schat, waarom begin je niet vanaf zo’n fiets?’ Zo is het idee ontstaan.

Toevallig kende ik iemand die een oude ijsfiets had staan dus ben ik direct na de vakantie op bezoek geweest, met de vraag of ik de ijsfiets mocht overnemen. Hiermee was de eerste stap gezet en was tevens mijn eerste investering een feit.

Daarnaast vind ik het (in mijn ogen) echt een Oud Hollandsch principe. Vanaf een bakfiets, een Oud Hollandsch product verkopen op de straat en bij mensen thuis. Alleen al het bedenken en het schrijven van een bedrijfsplan motiveerde mij en gaf mij enorm veel energie.

‘Bak’ brommer

Inmiddels is er ook een ‘bak’brommer!
Dit is een rijdende keuken met vier branders, twee koelkasten en ingezonken koelbakken voor het beslag. Hij is zodanig gebouwd dat ik af kan stappen en direct kan gaan bakken. Zonder dat ik moet uit- of opbouwen! Waardoor ik nog vaker in Zeist te vinden ben. Omdat ik dan net als een ijsboer kan venten.

Samen met de Bakfiets en de Bakbrommer kunnen wij groepen aan tot 1000 personen!

De bakbrommer komt uit 1963 en beschikt over een ouderwets 2 tak motortje wat bekend staat als DKW (das kleine wonder) van auto union de voorganger van Audi.

Houd voor foto’s de Facebookpagina van Bram’s Pannenkoeken in de gaten.